1993. július 29., csütörtök

IV. Erdélyi Diáktalálkozó

július 29–augusztus 5. Homoród
Homoródon szerveztünk reneszánsz táncháztalálkozót. Meghívtuk Kozics Andreát és Kovács Gábort, hogy újabb táncokat tanítsanak nekünk és az általunk meghívott együtteseknek. Részt vettek a tanfolyamon a Juvenalis együttes tagjai, a barótiak, Hanke Katalin Brassóból, Bukarestből Öllerer Ágnesék stb. Választásunk azért esett Homoródra, mert ott tartották egy héttel később a IV. Erdélyi Diáktalálkozót, melyre szintén meghívást kaptunk.
Elég mostoha körülmények között laktunk és étkeztünk, ráadásul a tevékenységünk is fordulóponthoz érkezett. Akik korábban Kisdisznódon voltak, egy jó hónapnyi intenzív munkát tudtak maguk mögött, és ez meglátszott a mozgáson. Voltak, akik minderről persze nem tehettek. És végül voltak, akik nem vették komolyan a dolgokat, egyszerűen csak nyaraltak, élve a lehetőséggel. Ez nem segített a hangulaton. Gábor hajlott arra, hogy kevesebb emberrel jobban lehetne dolgozni, a kritikát viszont – ahogy ez lenni szokott –, azok értették magukra, akikre nem vonatkozott.
Intrikák és hasmenések között azonban mégis megtanultunk néhány új táncot, mint a Contrapasso Nuovo, Leoncello, Bassa Pompilia, Rostiboli Gioioso, Amaryllis, Hyde Park.

augusztus 5–12. IV. ERDÉLYI DIÁKTALÁKOZÓ
Két táncházat is tartottunk. A szervezők megkértek, hogy állítsunk elő még egy “meglepetés‑műsort”, melyet a szárhegyi lovagteremben kellett előadnunk egy buszos kirándulás alkalmából. Itt fellépett a társaság másik része is, név szerint: Szabó Anikó, László Bakk Áron, Szabó Zelmira, Kovács József, Tóth Mari, Filip Ignác, Magyarosi Enikő, Forró Albert. Itt mutattuk be a Pavane-Gaillarde táncoknak egy újabb koreográfiáját, mely rendkívül mutatósnak bizonyult (Kovács G. és András L. dolgozta ki), valamint két új táncot, az Amaryllist (ez volt Gábor nagy meglepetése: senki sem gondolta, hogy ilyen nevű tánc is létezett) és a Hyde Parkot.
A diáktalálkozón való fellépésre augusztus 9‑én került sor, itt a kisdisznódi előadást mutattuk be. Nagy örömünkre éppen szünetelt a vízellátás a táborban, így az előadást egy emlékezetes patak-fürdőzés előzte meg. Az odatévedt helybéliek talán azóta is meg vannak győződve, hogy akkor egy orgia közepébe csöppentek ... Egyébként teljesen fölösleges volt a mosdás, mert az előadás a Klubban volt, egy nagyon alacsony, zsúfolt teremben, és az előadás végére gyakorlatilag megpárolódtunk. Sikeres volt az előadás, nem nagyon voltak bakik sem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jubileumi Alkotói Ösztöndíj Gála - Communitas

  Mint az első ösztöndíjasok egyike, megtisztelő felkérésnek tettünk eleget, mikor elfogadtunk a Communitas Alapítvány felkérését, hogy rene...