1997. január 10., péntek

Krónika - 1997 január-február



1997. január 10.
Monteverdi‑próba a NDF‑nál. Majdnem mindenki ott volt, sikerült összeállítani a táncot, nagyjából mindenki megtanulta a szerepét.

1997. január 15.
Megtartottuk az év első táncházát. A reneszánsz táncokból Allemande‑ot, Hide Parkot, Champaigne‑t, Trihory‑t, Montarde‑ot és Petit Riense‑t tanítottunk. Jocóék helyett jött Kolozsi Attila Szentgyörgyről, és átvette a moldvai rész irányítását. Nem volt nagyon nehéz dolga, mert kiderült, hogy már majdnem minden jelenlevő ismeri a táncokat.

1997. január 17.
Monteverdi‑próba a NDF‑nál. Összeállt a tánc, de már túl fáradtak voltunk a csiszoláshoz.

1997. január 22.
Úgy állapodtunk meg, hogy a táncház helyett inkább próbálunk, még akkor is, ha így, hét közben nem mindenki tud eljönni. Ez azért vált különösen esedékessé, mert ha minden jól megy, a hét végén megérkezik Gábor, és nem lenne jó (akkora) szégyent vallani.

1997. január
Gábor telefonált, hogy nem jön.

1997. január
BULI: Zsuzsánál megünnepeltük a decemberben és januárban születetteket, akik Áron, Julika, Tomi, Zelmi, Anikó néni. Nagyon emelkedett volt a hangulat, spagettit és tortát ettünk, nagy mennyiségű bort és bólét fogyasztottunk. Feltaláltunk egy új műfajt: (a szomszédok kímélése végett) alig hallatszó zenére mímelni a táncot. És a végtelenített spirituálét.

1997. január
Még a buli hatása alatt teljes létszámmal próbáltunk lelkesen vasárnap délelőtt, és már kezdett összeállni a Monteverdi.

1997. február eleje
Táncházakat és próbákat tartottunk. Megbeszéltük a műsort, és elosztottuk a feladatokat. Közben megvettük a fiúk Monteverdi‑ruhájához szükséges anyagot, és nekiláttunk megvarrni, hogy ne az utolsó percre maradjon. (Persze mégis az utolsó percre maradt.) A lányok ruhája nagyjából megvolt, csak a felét kellett teljesen újraszabni. Ezek a színháztól kapott egyforma szabású, de különböző színű ruhák voltak, kissé rusztikusak, de mégis reneszánsz hatással. Ehhez igazítottuk a fiúk ruháját, úgy, hogy mindenkinek legyen egy‑egy háromszöge a párja színéből. Muszáj volt megoldani a ruha-kérdést, mert káosz lett volna ilyen bonyolult koreográfiát megtetőzni össze‑vissza ruhákkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jubileumi Alkotói Ösztöndíj Gála - Communitas

  Mint az első ösztöndíjasok egyike, megtisztelő felkérésnek tettünk eleget, mikor elfogadtunk a Communitas Alapítvány felkérését, hogy rene...