1998. szeptember 9., szerda

Krónika - 1998 szeptember-október



1998. szeptember 9. Pistike
Tartottunk egy alapos bemelegítőt, és felköszöntöttük Pistikét. Ebből az alkalomból kapott egy rászabott reneszánsz ruhát, amit Zsuzsa varrt.

1998. szeptember 13. Abecke
Felköszöntöttük Abeckét is, ki ez alkalomból kapott egy gyöngyökkel kivarrt reneszánsz “ruhakellék”-készletet, Anikó és Zsuzsa munkája.

1998. szeptember 16.
Próbáltunk a Házban. Rekonstruáltuk a Gábor-féle új allemande-ot, és eljártuk a pavane-t.
1998. szeptember 23.
Próbáltunk a Házban. Befejeztük az allemande-koreográfiát. Kuni és Árpádka elpróbálták a spagnolettát.

1998. szeptember 26. Abigél + Arnold
Megünnepeltük Abecke és Arnold 1 éves házassági évfordulóját.

1998. szeptember 30.
Próbáltunk a Házban.

1998. október 1–15.
Kb. 4 próbánk volt még a budapesti fellépésig. Végül sikerült összeállítani az erdélyi dallamokra is a koreográfiákat. De ez csak egyik része volt a lázas készülődésnek: közben járványként terjedt a megújulhatnék, minek eredményeként számos új ruha is megszületett, a buszon már csak néhány apró módosítást kellett eszközölni rajtuk.

1998. október 16. Budapest
Zökkenőmentesen utaztunk két Optimus-mikrobusszal, és pontosan meg is érkeztünk a 3 órára tervezett próbára a Városmajori Templomhoz. Néhány táncot és darabot elpróbáltunk, megérkeztek Endréék is. Majd röpke félóra alatt megértettük, hogy honnan hová kell mennünk, és mikor és hol lesz próbánk. Vacsora után elszállásolódtunk a Ráday vendégszobáiban. Este csak a zenészek próbáltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jubileumi Alkotói Ösztöndíj Gála - Communitas

  Mint az első ösztöndíjasok egyike, megtisztelő felkérésnek tettünk eleget, mikor elfogadtunk a Communitas Alapítvány felkérését, hogy rene...