2001. február 25., vasárnap

IX. Mátyás-napok



2001. február 25 – Mátyás napok

Kovács Gábor előadást tartott a Kontratáncokról. Mindezt angolul, hiszen "mindenki angolul fog beszélni aznap". Így aztán lényegre törően beszélt és nem mondott el mindent, amit eredetileg tervbe vett.

Angol nap

Zenészek: (Maca, Abigél, Melinda, Maresz, Takács Andris, Gabi, Náci, Rumen, Roli, Zsófi, Csabi, Sziszi)

Liverpooli idill – Bújj, bújj, zöld ág …(gyerekekkel)


1.        Grimstock (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Kitty, 3. Tibor, Anikó)
2.        Hit and Miss (Daphne) (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Kitty, 3. Andris, Orsi, 4. Ármánd, Csilla, 5. Tibor, Anikó, 6. Pistika, Zsuzsa)
3.        Hyde Park (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Kitty, 3. Andris, Orsi, 4. Tibor, Anikó)     

Nóta


4.        The Gelding of the Devil (1. Andris, Orsi, 2. Ármánd, Csilla, 3. Tibor, Anikó, 4. Pistika, Zsuzsa)
5.        The Parsons Farewell (1. Andris, Orsi, 2. Ármánd, Csilla, 3. Tibor, Anikó, 4. Pistika, Zsuzsa)

Excuse me


6.        Sellenger’s Round gyerekek (beugrók: Tibor, Ármánd és Andris)
7.        Indian Quenn (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Melinda, 3. Andris, Orsi, 4. Ármánd, Csilla, 5. Tibor, Anikó, 6. Pistika, Zsuzsa)

Nóta


8.        Greensleeves (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Kitty, 3. Andris, Orsi)

Hunt the Squirrel (Duda-jig 1709) – Auretti’s Dutch Skipper – Lilli Burlero


9.        Childgrove (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Kitty, 3. Andris, Orsi, 4. Ármánd, Csilla, 5. Tibor, Anikó, 6. Pistika, Zsuzsa)
10.     Black Nag (1. Árpi, Kuni, 2. Zsolt, Kitty, 3. Tibor, Anikó)
11.     Juice of Barley (Ági, Csilla, Orsi, Kitty)
12.     Jenny Pluck Pears (Ármánd, Csilla + Andris, Orsi + Tibor, Anikó)
13.     Newcastle (Árpád, Anikó + Ármánd, Csilla + Andris, Orsi + Tibor,Ági)

Zárókép -- Newcastle



Fergeteges sikerünk volt.
Igaz sok ismerős megdicsért a végén minket mondván, hogy nem nagyon láttalak benneteket, de a zene nagyon jó volt. Szóval igazi telt ház volt. Értékelték a hangulatos táncokat. Feltűnt nekik, hogy milyen sok új táncot tudunk és milyen sokan vagyunk, hogy sok új taggal bővült az együttes.

Előadás után oldott hangulatban énekeltünk Dan Judit és Anikó néni irányításával, akik "hangszereket" vettek elő (kavicsokat, dobokat, fadarabokat). 


 
A Mátyás-napi torta az idén sem maradt el. Még olyanok is jóízűen majszolták és dicsérték akik egyébként nem édesszájúak. Az oroszlánrészt Zelmi és Eszter vitte, akik azelőtt való nap még kétségbeesetten gyűjtöttek tojásravalót, mert összement a sok tortalap amit addig csináltak.



 Miután a torta leülepedett elkezdődött a táncház. Emlékeink szerint ennyien még soha nem vettek részt egyik táncházunkon sem. Kivételt képeznek ez alól Szentgyörgy és Segesvár, ahol viszont mikrofonnal tanítottuk a táncot. Most viszont ennek hiányában mutattuk a kör közepén és a többiek ügyesen leutánozták. Mindenesetre jó érzés volt, hogy mindvégig sokan voltak és hihetetlenül fogékonyak, így működött ez a módszer.
A Petit riens-t például úgy jártuk, hogy a Mátyás-szülőház dísztermét teljes hosszában elfoglaltuk és a sor eleje utolérte a sor végét. Az elején emiatt nehezen ment, de aztán elég sokáig ismételtük így mindenki megértette a végére. Tapssal jelezték is mindegyik tánc után, hogy jó volt.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jubileumi Alkotói Ösztöndíj Gála - Communitas

  Mint az első ösztöndíjasok egyike, megtisztelő felkérésnek tettünk eleget, mikor elfogadtunk a Communitas Alapítvány felkérését, hogy rene...