2001. március 2., péntek

Krónika - 2001. március



2001. március 2

Friss lelkesedéssel gyűltünk össze a próbára. Pistika ismét megtisztelt minket jelenlétével. Igaz, hogy nem táncolt, de végig ülte a próbát. Meglepően pontosan gyűltünk össze és ismét érzékelhető volt az Amaryllis tagok különbözősége. Azaz, Tibor örült, hogy végre túlvagyunk a kontratáncokon, ugyanakkor a tartásos Basse-dance nem váltott ki túl nagy lelkesedést.
Gábor Győri meghívás üzenetét viszont mindenki felcsillanó szemekkel hallgatta.

2001. március 9

A Győri meghívás esett. A Győri régizene együttes mihelyt meghallotta, hogy van kit hívjanak helyettük sürgősen lemondták az Olaszországi meghívásukat.
Ellenben Szentgyörgy-napokra meghívták a Kontratáncos műsorunkat, ha már úgyis annyian szeretnénk ott lenni, az pedig nagyon jól sikerült.
Meghívást kaptunk még a KMDSZ Marabu-báljára (4. Évesek búcsú bulija ) táncházat tartani.
Ezen kívül még egy olyan hír futott be, hogy egy ír együttes tagja – skót pasas –, látta a Krakkói előadást, ami annyira megfogta őt, hogy szeretne egy közös előadást velünk.

Az unitáriusok, mint házigazda, felkértek egy minielőadásra, az unitárius imahét keretén belül. Helyszín az unitáriusok díszterme volt. Tartottak egy rövid istentiszteletet, miután vetítéses előadás volt János Zsigmondról, és az est zárópontja voltunk mi.

Orsi sikeresen megtanulta erre az alkalomra az Allegrezza-t. A Leoncello-t pedig ismét megvariáltuk. Csilla táncolta a középső szerepet, de s ezúttal nem két fiú kakaskodott érte, hanem Anikó és Tibor. A táncot úgy kezdték, hogy Tibor felkérte táncolni Anikót és miután beálltak Csilla befurakodott közéjük.


Zenészek: Maca, Abigél, Melinda, Orsi, Andris, Gabi

Áldj meg minket Úristen
Bakfark

Anello (Andris, Csilla + Tibor, Anikó)
Allegrezza d'Amore (Orsi, Csilla, Anikó)

Lant muzsika

Juice of Barley (Andris, Orsi + Ármánd, Csilla)
Leoncello (Tibor, Csilla, Anikó)
La Volta (Ármánd, Csilla)


2001. március 29

KMDSZ gólyabál keretén belül táncházat tartottunk. Ezúttal a KMDSZ nem sikerült nagy port kavarjon, elég kevesen voltak jelen. Igaz, hogy ehhez hozzájárult a szervezési baki, mármint a táncházat 7-re hirdették, viszont a terem csak 8-9 közt volt lefoglalva, így a kapus néni állítólag jó pár embert elküldött hétkor.

Maca, Abigél, Gabi és Melinda muzsikáltak. A jó bor mellett a hangulatuk hamar megjött.
Csilla, Ármánd, Tibor és Anikó vezették a táncházat.

A táncrend:
Branle double, Bourgogne, Mosónő, Champagne, Hay (ez ismét kicsit bonyolultnak bizonyult).
Juice of Barley, Plébános és Sellengers Round.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jubileumi Alkotói Ösztöndíj Gála - Communitas

  Mint az első ösztöndíjasok egyike, megtisztelő felkérésnek tettünk eleget, mikor elfogadtunk a Communitas Alapítvány felkérését, hogy rene...